Barion Pixel

1%-oddal te is tehetsz egy jobb világért!

nyakkendo

A felajánláshoz ezekre az adatokra lesz szükséged:
Szervezet neve: Magyar Cserkészszövetség
Adószáma: 19006705-2-41

Hogyan ajánlhatom fel?

Elektronikus úton

Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a felajánlásnak. Ha még nem használtad az eSZJA felületét, akkor EBBEN a rövid videóban megnézheted, hogy működik.

A rendelkezés menete:

  1. Lépj be az eSZJA felületre az ügyfélkapus azonosítást követően.
  2. Kattints az 1+1% felajánlás csempére.
  3. Írd be a Magyar Cserkészszövetség nevét vagy az 19006705-2-41 adószámot a keresőbe.
  4. Kérjük járulj hozzá, hogy megkaphassuk adataidat (bővebben l. a Gyakori kérdések között), tegyél a megfelelő helyre egy X-et.
  5. Küldd be a nyilatkozatot.

Papí­r alapon

Az alábbiakra figyelj, ha papír alapon adod le a nyilatkozatodat:

  • a boríték legyen lezárva, akkor is, ha a munkáltatód gyűjti össze a nyilatkozatokat
  • a borítékra írd fel a nevedet, állandó lakcímedet és adóazonosító jeledet
  • a ragasztást keresztezve írd alá a borítékot

FONTOS! A felajánlás lehetősége független a személyi jövedelemadó bevallásától. Ha már leadtad a dokumentumokat, de elfelejtettél rendelkezni az 1%-odról, a határidőig bármelyik módon megteheted (pl. egyéni vállalkozók esetében). Egyéb hivatalos részleteket ITT olvashatsz.

A Magyar Cserkészszövetség rendelkező nyilatkozatát innen töltheted le:

 

Rendelkező nyilatkozat

Hogyan segíthetnék még?
Mit csináljak, ha nem fizetek szja-t?

Segíthetsz abban, hogy a felajánlás gyakorlata minél többek éves rutinjába beépüljön. Kérd meg azokat az ismerőseidet, akiknek van miről rendelkezniük, hogy szánják rá azt a pár percet.

Ezen kívül természetesen az év során bármikor támogathatod szervezetünket és segítheted munkánkat. Ha teheted, tedd ezt rendszeresen, hogy működésünk minél inkább kiszámítható legyen és minél inkább közhasznú tevékenységeinkre fókuszálhassunk.

A Magyar Cserkészszövetség ifjúságnevelő munkáját itt segíthetitek: 

SEGÍTEK


Az elmúlt években átlagosan 270 magánszemély döntött úgy, hogy adója 1%-ával ifjúságnevelő munkánkat támogatja. Minden felajánlott 1%-kal közelebb kerülünk a BiPi által megálmodott jobb világhoz.

Ne hagyd, hogy a növekedésünk megálljon, érjünk el együtt egy 400 fős közösséget!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy beszámolhassunk legfrissebb tevékenységeinkről.

FELIRATKOZOM

Év Felajánlott összeg Felajánlók száma
2023 2 306 801 Ft 296 fő

2022

1 929 989 Ft 248 fő
2021 1 507 007 Ft 262 fő
2020

1 813 869 Ft

308 fő
2019

1 303 697 Ft

274 fő

2018 1 208 523 Ft

262 fő

Gyakran Ismételt Kérdések

Egyrészt úgy gondoljuk, állampolgári kötelességünk élni a felajánlás lehetőségével, hogy adónknak legalább egy apró szeletéről saját hatáskörben dönthessünk.
Ez neked csak néhány percbe kerül, amit a felajánlásra szánsz, de a szervezeteknek bevételt jelent, amiből alaptevékenységük egy részét finanszírozhatják.

Mi, cserkészek, természetesen arra buzdítunk, hogy egy cserkészethez kötődő egyesület, alapítvány javára rendelkezz. A jogosult szervezetek listáját a NAV minden évben közzéteszi ezen a felületen. Ha táblázatok helyett inkább egy színesebb felületen böngésznél, ITT is kereshetsz.

Ne aggódj, nincs olyan, hogy túl kevés, sok kicsi sokra megy… De tényleg! Próbáld ki, szorozd be 100-zal, 1000-rel – ha ennyi nagyon pici összeg egy kalapba kerül, máris jobban néz ki, ugye?

Nézzünk egy konkrét példát: ha bruttó béred 300.000 Ft, az adóalapod 3.600.000 Ft lesz (12 hónap x bruttó bér). Ebből 15% szja-t fizetünk, ami 540.000 Ft, aminek 1%-áról rendelkezünk ebben az időszakban. Ebben az esetben tehát 5400 Ft-ról.

A fel nem ajánlott szja 1%-ok egy közös alapba vándorolnak, tehát ez az összeg semmiképp nem marad a tiéd. Az ide került pénz sorsáról a továbbiakban nem te döntesz, pályázatok útján lehet ezekhez a forrásokhoz hozzájutni, elosztását az illetékes minisztérium felügyeli. Ugye mennyivel jobb lenne, ha legalább erről a piciről te rendelkeznél?

Segíthetsz abban, hogy a felajánlás gyakorlata minél többek éves rutinjába beépüljön. Informáld a környezetedet a lehetőségről, népszerűsítsd a hozzád közel álló civil szervezet ügyét, és kérd meg azokat az ismerőseidet, akiknek van miről rendelkezniük, hogy szánják rá azt a pár percet.

Ezen kívül természetesen az év során bármikor támogathatod a kiválasztott szervezetet és segítheted munkájukat. Ha teheted, tedd ezt rendszeresen, hogy működésük minél inkább kiszámítható legyen és minél inkább közhasznú tevékenységeikre fókuszálhassanak.

A felajánlásnak nem feltétele, hogy megadd a kiválasztott szervezetnek az adataidat. Ha azonban megteszed, lehetőséget adsz arra, hogy személyesen köszönjék meg neked a támogatást, tájékoztassanak arról, mire fordították a összeget, min dolgoznak éppen vagy éppen meghívhatnak pl. egy programjukra. :) Ha úgy döntesz, hogy hozzájárulsz az adataid továbbításához, mindenképp X-eld be a rendelkezési nyilatkozaton a hozzájárulásról szóló rubrikát.

Igen van, egységesen idén mindenki május 22-ig teheti ezt meg (ha a dátum hétvégére esik, akkor 1-2 nappal kitolódhat). De ne halogasd, csináld meg minél előbb!

Már csak egy dolog maradt! Egy másik 1%-kal (hiszen valójában ilyenkor 1+1%-ról beszélünk) a fenti módon egy bejegyzett egyházat is támogathatsz. Erről se feledkezz meg!

Minden civil szervezet nevében köszönjük, hogy felelős állampolgár vagy! 😊