Barion Pixel

Zenével a kárpátaljai magyarokért

Zenével a kárpátaljai magyarokért

A kecskeméti Barátok Együttes 2022. április 10-én, Virágvasárnap 15:30 kezdettel nagyböjti hangulatú, reményt adó, lélekemelő, jótékonysági Léleksimogató koncertet ad kárpátaljai magyarok megsegítésére.

Az internet adta lehetőségeket kihasználva a koncertet online formában, élőben is közvetítik ezen a linken.

1%

10 000 Ft / 1 000 000 Ft

A koncert ingyenes, pénzadományokat fogadnak el a koncerten megjelentektől, amiből két kárpátaljai falunak juttatnak el olyan élelmiszereket, amikre szükségük van. Folyamatosan egyeztetnek a Técsőn és Bustyaházán élőkkel, hogy pontosan tudják, miben szenvednek hiányt.

Emellett ezen az adományportálon keresztül pénzügyi felajánlásokat gyűjtenek a közvetítést követő adakozóktól is, hogy minél több rászoruló családnak tudjanak örömet szerezni.

Minden érdeklődőt várnak a helyszínen (Kecskemét, Kossuth tér 5. – Barátok temploma), illetve a képernyők előtt is.

Hálás köszönet minden adományért!

 

---

Az együttes bemutatkozása:

A Barátok együttes elődje, a Barátok Templomának Kórusa 1994-ben alakult meg Kecskeméten, a Barátok templomában az ottani hittanosokból. Az évek folyamán 40 fős kórussá nőtt. Énekeltünk, muzsikáltunk miséken és ifjúsági találkozókon.

A 2000-s évek közepén a csoport átalakult, és – az elődjét is meghatározó magból – létrejött a mai formáció, a Barátok együttes. Előtérbe került a hangszeres zene, és a templomi szolgálaton kívül egyre több koncertet is adtunk. Létrehoztuk a „Léleksimogató” koncertsorozatot, amely nagyon népszerű lett a városban és környékén, de távolabbi településekről is folyamatosan jöttek/jönnek érdeklődők. Évente rendszeresen – az egyházi ünnepkörökhöz is kötődve – a Barátok templomában és többször szabadtéren is koncerteken szólal meg az együttes, kiegészülve állandó és alkalmi vendégekkel, énekesekkel, vonósnégyessel. Műsorainkon zömében egyházi könnyűzene szólal meg.


Aktualitások