Barion Pixel

Adomány az ukrajnai menekültek támogatására

Adomány az ukrajnai menekültek támogatására

A cserkész, ahol tud, segít – Hogyan segíthetünk most a háború által sújtott Ukrajnából hazánkba érkező menekülteknek?

Mint oly sok esetben, most is az egyik módja ennek a közvetlen pénzadomány, amit a Magyar Cserkészszövetség válságstábja az épp aktuális szükségletek enyhítésére fordít. Jelenleg ezek elsősorban higiéniás szerek, másodsorban tartós élelmiszerek lesznek; továbbá szükséges lesz a későbbiekben hálózsák, matrac, sátor, stb. beszerzése is.

Minden adomány számít. Tegyél hozzá te is!

87%

865 900 Ft / 1 000 000 Ft

Jelen vagyunk a határátkelő pontoknál, ahol az éjszakai műszakokat a cserkészek vállalják. Civil partnereinkkel szoros együttműködésben a menekülteket befogadó házakban is szolgálatot teljesítünk, valamint a cserkész ingatlanokban és Budapest nagyobb pályaudvarain. Első hívó szavunkra a magyar cserkészcsapatok csaknem fele megmozdult, több százan jelentkeztek önkéntes szolgálatra, sok helyen gyűjtéseket is rendeztek.

Ugyanakkor a határmenti jelenlétünk alapján világosság vált, hogy a tevőleges szolgálat mellett a leghasznosabb most a pénzügyi segítség, amit ezen az adományportálon keresztül tudtok felajánlani.

Amennyiben pénzügyileg nincs lehetőséged, de tárgyi vagy egyéb adománnyal szeretnéd támogatni munkánkat, jelentkezz a segitek@mcssz.hu címen.


Aktualitások