Barion Pixel

Gyűjtés a csepeli cserkészek hajóinak pótlására

Gyűjtés a csepeli cserkészek hajóinak pótlására

2022. február 12-én tűz ütött ki a csepeli Tamariska cserkészházban.

A keletkezett károk sorába tartozik a 96-os csapat két hamuvá vált csónakja.

Ezek pótlására kérjük jószándékú adományodat.

1%

5 173 Ft / 500 000 Ft

Az adománygyűjtés részletei

A Tamariska cserkészház 2019 őszén készült el, és ekkor történt meg az ünnepélyes átadás csepel polgári és egyházi vezetői, az MCSSZ X. kerületének, valamint a két csepeli cserkészcsapat (96. sz. Sólyom és 813. sz. Prohászka Ottokár) vezetőinek jelenlétével. Az épületet az önkormányzat építette, és már a kezdetekkor világos volt a cél: cserkészháznak szánják.

Egyszerűen, praktikusan, cserkésziesen készült el, de kívül-belül nagyon tetszetősen, mint egy alpesi vadászház. Kívül fa borítással, belül dupla héjazatú fa mennyezettel, az udvar felé hatalmas, nyitott terasszal. A két csepeli csapat rögtön használatba vette. Használták őrsi foglalkozásokra, nyári táborokra, kerületi gyűlésekre, regös disznóvágásra. A prohászka csapat két őrséből is, egyetemisták és középiskolások általában havonta egyszer-egyszer aludtak kinn, akár télidőben is, mert az épület valamennyire fűthető volt.

A tűzeset éjszakáján az egyetemisták aludtak a cserkészházban. Csak a kandallóban gyújtottak tüzet. Az épület viszont kívülről gyulladt ki, máig ismeretlen okok miatt.

A keletkezett károk:

  • A terasz és a tetőzet külső felének nagy része megsemmisült. A bontás és az újjáépítés vélhetően többe fog kerülni, mint a megépítés. Ennek költségeit az önkormányzat vállalta magára.
  • A terasz alatt a 96-os csapat négy, hatalmas csónakot tárolt. Ezekből kettő egyéb felszerelésekkel együtt nyom nélkül megsemmisült. 
  • A belső berendezések eláztak, de menthetők.
  • Az épületben tárolt történelmi fényképkiállítás és sok-sok történelmi térkép is sérült.

 

Minden adomány számít. Köszönjük a támogatásodat!


Aktualitások