Barion Pixel

Lelki feltöltődés Taizé-ben

Lelki feltöltődés Taizé-ben

Mustármag munkacsoportunk az idei évben kibővült a MustáRügy csoportokkal, és immár közel hatvanan tevékenykedünk egymást támogatva az ország több mint 13 000 cserkészének lelki neveléséért. Közös álmunkká vált, hogy eljussunk Taizébe, hogy lelkileg feltöltődhessünk, inspirálódhassunk és találkozásainkban megélhessük a nemzeteken átívelő hitet és közösségbe tartozást.

Támogasd utunkat, hogy onnan hazaérve még nagyobb lendülettel segíhessük a cserkészek lelki nevelését!

3%

59 000 Ft / 2 000 000 Ft

Az adománygyűjtés részletei

“Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok.” – Így szól a cserkészmozgalom alapítójának, BiPinek mondata, aki ezzel megfogalmazta azt, hogy mire hív minket, önkéntes, cserkész fiatalokat. Ehhez a küldetéshez kapcsolódóan szervezzük utunkat a franciaországi Taizébe, ennek megvalósulása vált az utóbbi időben közös álmunkká, és ennek okán fordulunk Hozzád, hogy megismerve minket és céljainkat, tevékenységünk eddigi legnagyobb volumenű programjához a segítségedet kérjük.

A cserkészetben fontos értéknek tartjuk a vallást és az Istenhez való kapcsolódást. Emiatt a Magyar Cserkészszövetségben létrejött a Mustármag, azaz a cserkész, keresztény lelki nevelési munkacsoport. Célunk, hogy a lelkiség és a lelki nevelés felekezettől függetlenül minden cserkész számára elérhető és megélhető legyen. Ezért szervezünk korosztályos lelki programokat, hoztunk létre szociálmédiás felületeket, jelenünk meg időről-időre különböző cserkészrendezvényeken, készítünk segédanyagokat vezetőinknek és keressük a kapcsolódási pontokat más keresztény ifjúságnevelő szervezetekkel. Tesszük mindezt közösségben, a Jóisten felé fordulva és a fiatalok nyelvén kommunikálva, mert hisszük, hogy ez nem csak egy fontos téma, de életünk egyik kulcsterülete is.

Mustármag munkacsoportunk az idei évben kibővült a MustáRügy csoportokkal, és immáron közel hatvanan tevékenykedünk egymást támogatva az ország több mint 13 000 cserkészének lelki neveléséért. Tagjaink keresztény felekezetek tagjai, így számunkra kifejezett értékkel bír egy olyan lehetőség, ahol mindenki saját felekezetéhez hűen és közben minél több ponton közösen tud a Jóisten felé fordulni.

Ennek okán munkacsoportunk 2021 nyarán, augusztus 21. és 30. között egy 10 napos utazást szervez a franciaországi Taizébe. A taizéi közösség egy nemzetközi, ökumenikus szerzetesközösség, amelyet Roger testvér alapított 1940-ben Burgundiában. Taizé egész évben várja az oda látogató fiatalokat felekezeti hovatartozástól függetlenül. Taizé egy olyan helyszín, ahol egyaránt tudunk töltekezni, inspirálódni, és találkozásokban megélni a nemzeteket átívelő hitet és a közösséghez való tartozást. Bízunk benne, hogy életre szóló lelki élményeket szerezhetünk, majd onnan hazatérve, ezekből az élményekből táplálkozva még többet adhatunk a magyar cserkészet számára.

Utazásunk résztvevői a Mustármag közösségből és a MustáRügy csoportokból kerülnek ki. Összesen 45-en készülünk, hogy részesei lehessünk ennek az útnak.

Az út teljes költsége 3.060.000 Ft, amely magában foglalja az utazás, az ellátás és a szállás költségeit. Tagjaink önkéntes vezetők, akik egész évben idejüket és sokszor pénzüket nem sajnálva tevékenykednek az ifjúságnevelésért és a lelki nevelés ügyéért, így célunk, hogy utazásukat támogatni tudjuk, és ezzel segítsük anyagi helyzettől függetlenül minden önkéntesünknek részvételét. Bizalommal fordulunk Hozzád, azt kérve, hogy támogass minket a Taizébe való kijutásban!

Egy kis iránymutatás, ha szívesen segítenél:
Támogatás szintje Összeg Mit tudunk fedezni belőle?
"Juttass el embert Taizébe!" 68 000 Ft Egy tagunk teljes részvételidíja ennyibe kerül.
"Add össze testvéreddel!" 34 000 Ft Ebből az összegből egy főt ki tudunk juttatni Taizébe, de szeretnénk haza is hozni. :)
"Láss vendégül egy résztvevőt!" 10 000 Ft Tábori szállás és ellátás egy napra, egy fő részére.
"Minden héten adj reményt!" 2 000 Ft Egy napi hidegélelem egy fő részére.

Munkánkat és az utazást követheted Facebook oldalunkon vagy Instagram felületünkön.


Aktualitások