Barion Pixel

Országos önkéntesmentor-hálózat

Országos önkéntesmentor-hálózat

Az elmúlt évek alatt felépített mentorhálózatot 2021-től szeretnénk önkéntesek bevonásával biztosítani és továbbra is fenntartani. Tapasztaltuk, hogy mekkora segítséget jelentenek csapatmentoraink a csapatoknak, kerületeknek, van igény arra a fajta támogató, összekötő, fejlesztő szerepre, amit képviselnek. Az önkéntesek első csoportjának felkészítése lezajlott. Egy 3+1 hétvégéből álló képzésen vettek részt a 2020. októbere és 2021 márciusa közötti időszakban.

Az adománygyűjtés célja, hogy tudjunk az önkénteseknek elsősorban szakmai, másodsorban tárgyi eszközökkel segítséget nyújtani.

46%

1 846 591 Ft / 4 000 000 Ft

Az adománygyűjtés részletei

A magyar fiatalok mindössze 5%-a tartozik valamilyen közösséghez. Aktívan dolgozunk azon, hogy minél több gyermeknek legyen része hétről hétre tartalmas közösségi élményben, felfedezzék saját értékeiket, így egészséges felnőttekké válhassanak. Mindezt elkötelezett önkéntes vezetőink teszik lehetővé, akik az idejüket és szakmai tapasztalatukat fektetik a jövő generációba. Anyagi támogatásoddal te is hozzájárulhatsz a mentorhálózatunk fenntartásához.

A mentorhálózatban önkénteseink elsősorban a csapatok, csapatparancsnokok fejlesztésével foglalkoznak. Ez lehetővé teszi új szakmai szempontok beépítését a cserkészmunkába, valamint a módszertanunk frissítését, színesítését. Ezáltal a minőségi cserkészmunkát tudjuk segíteni. Ezzel tudjuk elérni, hogy minél több gyermek csatlakozzon a csapatokhoz, a létszámbeli emelkedést pedig a csapatok erőforrásban megfelelően tudják kezelni.

Ez a munka segíti továbbá az új csapatok alakulását, hiszen mentoráljuk azokat a felnőtteket, akik csapatalapítási szándékkal keresnek meg minket. Módszertani és elméleti felkészítést tartunk, eljuttatjuk hozzájuk a szakmai anyagainkat.

Mentoraink támogatják az éves cserkészmunkát, segítik a rendezvények szervezését és összekötő szerepet töltenek be a Szövetség és a kerületek, csapatok között. A munkát szabadidejükben végzik, fizetést ezért nem kapnak, viszont szeretnénk, ha a költségeiket minél alacsonyabbra szoríthatnánk. Ebben számítunk a segítségedre!

Mivel a cserkészetben a személyes kapcsolatokban hiszünk, ezt tartjuk eredményesnek, a mentorok munkájuk során rengeteget utaznak a különböző településeken lévő csapatokhoz. Minél többen támogatjátok ezt az ügyet, annál több csapatot tudnak meglátogatni a hozzájuk tartozó cserkészkerületben.

A mi célunk az, hogy mind a 9 cserkészkerületben legalább egy mentor számára tudjuk biztosítani a működéshez szükséges forrásokat. Ezek a költségek merülnek fel: útiköltség; eszközök és alapanyagok, amikkel a foglalkozást tartják; szakmai anyagok a csapatok számára (pl. kiadványok, játékok); továbbképzések.

Támogatásodból az alábbiakat tudjuk finanszírozni:
  Összeg Mire tudjuk fordítani?
  5 000 Ft El tudunk látni egy új csapatot módszertani segédanyagokkal.
  10 000 Ft Fedezi egy önkéntes vezetőnk mentorládáját, amit a fejlesztő foglalkozások megtartásához használ.
  50.000 Ft Finanszírozni tudunk egy szakképzett trénert, aki továbbképzést tart önkéntes vezetőinknek.
   


A mentorok munkáját saját Facebook oldalukon keresztül követheted.


Aktualitások