Barion Pixel

Miért támogass minket?

nyakkendo
Cserkészek vagyunk, egy jobb világért dolgozunk!
egy jobb világért

Táborozunk, túrázunk, játszunk, sportolunk, kézműveskedünk, jótékonykodunk, és mindezt közösségben. Magyarország legnagyobb ifjúsági mozgalma folyamatosan megújuló módszerekkel, több mint 100 éve dolgozik azon, hogy hétről hétre tartalmas közösségi élményben lehessen része a fiataloknak, hogy felfedezzék saját értékeiket, így egészséges felnőttekké válhassanak.

Miért éri meg minket támogatni?

Önkénteseink segítségével az ország különböző pontjain, csaknem 230 csapatban, összesen 13 000 fiatallal foglalkozunk heti rendszerességgel. Hálózatunkkal határon túlra, a diaszpóra magyarságához, és más nemzetek cserkészeihez is elérünk. Bár mozgalmunk országos és egyben nemzetközi, helyi közösségekben dolgozunk, erősítjük a lokális identitástudatot és a vidékért való felelősségvállalást. Ha adományozol, nemcsak közösséget építesz, de te magad is tagja lehetsz baráti körünknek.

önkéntes vezetők

A cserkészetben rámutatunk a gyerekek azon készségeire is, amelyeket az iskolarendszer nem feltétlenül helyez előtérbe és olyan közeget biztosítunk számukra, amiben tovább tudják ezeket fejleszteni. A hagyományos iskolai kereteken túllépve a munkaerőpiacon nélkülözhetetlen tudást mélyítjük a fiatalokban. A következő generációk olyan helyzetekben tehetik próbára magukat, mint például: felelősségvállalás, vezetői szituációk, konfliktus- és kríziskezelés, konstruktív megoldáskeresés, erkölcsi kihívások. A szikra mindenkiben ott van, fektess be velünk a jövőbe! Alapértékeink több mint 100 éve változatlanok, módszereink fiatal vezetőinknek köszönhetően viszont mindig az aktuális ifjúság igényeihez alkalmazkodnak. Ez teszi lehetővé hosszútávú működésünket. Mindig van mihez visszatérnünk, ugyanakkor állandó jövőképpel rendelkezünk.

segítsd a munkánkat

Ha mellénk állsz és lehetőségeidhez mérten segíted munkánkat, biztos lehetsz benne, hogy Te is egy jobb világért dolgozol!

Online támogatás